Ekologický Design: Viaduriniho Volba pro Zelený a Ekologicky Udržitelný Svět

Co je ekodesign? Viaduriniho průvodce, jak být zelený

Viadurini se stává ekologicky udržitelným, když se rozhodl zahrnout do svých prodejních návrhů produkty se značkou Eco Design.

Ale co konkrétně je produkt s ekodesignem?

Odpověď je stejně jednoduchá jako úžasná; je to ekonomický model, který zahrnuje procesy :
  • představivost
  • design
  • prodej na trhu
  • likvidaci produktu
V kompletní a více než celkový respekt k životnímu prostředí, a přes snížení minimálních úrovní negativního dopadu, který by mohla mít na v ekosystému, volba, aby bylo zjištěno, eko-designu výrobků k dispozici pro naše zákazníky, aby bylo jednoduché a konstruktivní. Materiály zvolené pro realizaci nábytku a doplňků pocházejí pouze z udržitelných a recyklovatelných zdrojů, to vše s maximálním ohledem na životní prostředí a primární zdroje planety, která je pro nás všechny prvním domovem, který si zařizujeme.
Samozřejmě, s tímto přístupem je to zásadní přehodnocení výrobních procesů, které se zaměřují na udržitelnost ve všech krocích životního cyklu produktu a zaručují vysokou úroveň kvality.

Ekodesign je ekonomický model, který chce od začátku do konce vytvářet skutečně ekologické a udržitelné doplňky. Není náhodou, že „eko design“ je synonymem pro 100% udržitelný a ekologický designový koncept. Díky ekodesignu se řemeslná zručnost a zkušenosti našich zkušených místních italských řemeslníků setkávají magickým způsobem: tento trh rychle roste, také pokud jde o tvorbu bytových doplňků a předmětů každodenní potřeby, které jsou znovuzrozeny v Zeleném klíči.

Ekologicky udržitelné materiály

Ekologicky udržitelné materiály ve světě designu jsou středobodem procesů, protože musí splňovat určité normy, založené na zásadách opětovného použití a recyklace, posouváme se směrem k výzkumu a studiu přírodních prvků schopných skládat produkty s nízkou dopad, který sníží na minimum znečištění naší milované planety.

U značky Eco Design jsou materiály vždy znovu použitelné, biologicky rozložitelné, recyklovatelné, netoxické a zajišťují maximální odolnost. Designové doplňky s nulovým dopadem jsou, jako by zelený faktor nestačil, snadno opravitelné a znovu použitelné, což snižuje odpad.

Závěry o tom, proč si vybrat Eco Design

Člověk v průměru spotřebovává velké množství přírodních zdrojů a tvorba látek a materiálů, které se v přírodě nevyskytují, generuje nevratné přeměny, které se z hlediska životního prostředí promítají do neobnovitelných zdrojů (jako je ropa), které způsobují rozptyl teplo, neúměrné toxické emise a emise CO2.
Význam Ekodesignu spočívá právě ve využití obnovitelných zdrojů, neboli materiálů či zdrojů energie přítomných v přírodě, jako je slunce, vítr nebo voda.
Z jejich použití ve výrobních procesech se získávají recyklovatelné a biologicky rozložitelné materiály, které mají minimální dopad na životní prostředí.
V tomto smyslu je odkaz na oběhovou ekonomiku a na to, jak je ekodesign etickou volbou, jasný pro zachování zdrojů naší planety a pro její přežití.
Produkty, které mohou být zajímavé
Email Newsletter
Newsletter