6 Tipů na Měděné Nádobí - Nejlepší Nástroj na Vaření

Měděné hrnce - Ferraris nádobí

Hrnce  jsou nástroje, které vaří jídlo a mají v kuchyni zásadní význam. Existují stovky různých nádob: je důležité znát základní charakteristiky,  které určují nejdůležitější funkce ve vztahu k druhu jídla a způsobu vaření.
Základní hrnce jsou rozděleny na  hrnce nebo hrnce a pánve.
První mají vysoké strany a používají se k vaření tekutých a / nebo jasných potravin, které nemohou být obsaženy v misce s nízkou stranou. Používají se k tisíci přípravám: vaření těstovin, příprava vývaru, příprava omáček a ragú, dušená masa, vaření nebo vaření v páře atd.
Pánev má nízký okraj, více či méně svislý v závislosti na použití a slouží k vaření všech potravin, která nevyžadují použití kastrolu: omelety, palačinky, maso, ale také omáčky na těstoviny, dušenou zeleninu nebo před podáváním dochuťte těstoviny omáčkou.

Tip 1 - Jak si vybrat měděné nádobí?

Jakmile se rozhodnete pro nákup měděného hrnce, musíte si produkt dobře vybrat. Prvním aspektem, který je třeba vzít v úvahu, je to, že měděný kokosový ořech nebo pánev je dlouhodobá investice, a proto je lepší utratit více, než koupit produkt profesionální kvality.
Kvalitní kakao vydrží v průběhu času a je velmi odolné, zatímco levný měděný hrnec může být po roce nákupu nepoužitelný.
Pamatujte také, že nekvalitní nádobí je také z hygienického hlediska nevýhodné, protože špatný výrobek může během přípravy jídla uvolňovat kovy a v důsledku toho být zdraví škodlivý pro tělo.
Při výběru nejlepšího měděného hrnce je třeba brát v úvahu tloušťku fólie.Kvalitní pánev schopná čelit jakémukoli druhu vaření musí mít tloušťku 2 milimetry.
Další aspekty, které je třeba vzít v úvahu, jsou velikost, tvar a výška. Tyto faktory je třeba zvážit podle počtu lidí, pro které obvykle vaříte, a podle typu příprav, které si obecně užíváte.
V neposlední řadě je výběr rukojeti, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Tento aspekt je často přehlížen, ale ergonomická rukojeť s dobrým úchopem výrazně usnadňuje úspěch jakéhokoli typu receptu. Závěrem lze říci, že nákup měděného hrnce je investicí do budoucna , pokud bude kvalitní, bude vás provázet roky ve všech vašich přípravách.
Proč jsou měděné hrnce nejlepší pro vaření jídla.

Tip 2 - Vodivost hrnce

Dobrý vodič tepla se rychle ohřívá a ochlazuje, což umožňuje větší přesnost při vaření potravin, které se mohou snadno spálit. Kromě toho je teplo distribuováno rovnoměrně po celém povrchu hrnce, což v některých oblastech brání spálení jídla a v jiných místech nevaření, v závislosti na vzdálenosti od plamene. Podobný materiál je vhodný pro veškeré rychlé vaření (restované, smažené maso, omelety atd.) A ve všech případech, kdy je nutná přesnost (například při vaření rizota, aby nedošlo k jeho přehřátí. hrnec).
Jiné přípravky vyžadují materiál, který se pomalu a rovnoměrně ohřívá a který udržuje teplo po dlouhou dobu, například v polévkách a dušeném masu, při dlouhém vaření, například u luštěnin atd. Kvalitní materiál nesmí jídlo měnit:z tohoto důvodu se na některé materiály nanášejí speciální povlaky.
Nakonec musí být  odolný : aby vydržel déle a nedeformoval se v případě nárazů a pádů.
Měděný hrnec je obvykle obložen cínem (pocínovanou mědí), stříbrem nebo nerezovou ocelí, protože měď uvolňuje toxické látky do potravin.

Tip 3 - Jak používat měděné nádobí?

U měděných nádob vždy pamatujte:
  • Nepoužívejte ostré nástroje. Protože měď je náchylná k poškrábání, nedoporučuje se používat kovové nebo špičaté nástroje. Doporučuje se používat dřevěné nebo silikonové lžíce, aby nedošlo k rychlému znehodnocení hrnce.
  • Nenechávejte hrnec na sporáku bez jídla. Vždy pamatujte na to, že nenechávejte otevřený oheň, pokud nevaříte nic, prodloužení času a kontakt mezi ohněm a pánví, aniž by měl něco uvnitř, výrazně urychluje jeho opotřebení.
  • Šířte plamen . Vždy se doporučuje umístit mezi nádobu a zdroj tepla rozdělovač plamene právě proto, že, jak již bylo zmíněno, měď je silný vodič tepla.
  • Pocínovaná měď. Pokud je nádoba, kterou jste zakoupili, vyrobena z pocínované mědi, nezapomeňte, že maximální teplota, při které ji lze použít, je 220 stupňů, aby se zabránilo roztavení cínu. V případě, že je kromě cínu přítomna také ocel, není tento typ předvídavosti nutný.

Tip 4 - Souhrn výhod

Mít v kuchyni vystavené měděné hrnce a pánve je určitě krásný způsob, jak jej zařídit, ale měděné nádobí je nejen skvělým kusem nábytku, ale také oblíbeným nástrojem pro ty, kteří si na sporáku vyzkouší. Milovníci vaření to dobře vědí, protože měď je skvělý materiál pro vaření jídla.
Pokusme se shrnout pozitivní a negativní aspekty používání měděného nádobí, abychom vám pomohli získat přehled o produktu a pochopili, zda je pro vás to pravé.

Výhody používání měděného nádobí jsou
  • Lepší tepelný vodič. Jak je znázorněno výše, měď je po zlatě a stříbře nejlepším vodičem tepla na světě. Tato funkce vám umožňuje mít vždy tepelnou kontrolu nad jídlem, které vaříte.
  • Homogenita vaření. V těsné návaznosti na první bod, díky vlastnostem mědi je tento materiál ideální pro to, aby neztratil nutriční a organoleptické principy toho, co připravujeme. Rovněž nemění chuť a chuť jídla.
  • Odpor. Měď vyniká tím, že je v průběhu času velmi odolným materiálem proti oděru všeho druhu, proti náhodným nárazům a především proti náhlým změnám teploty.
  • Hygiena. Měděné pánve zaručují maximální hygienickou bezpečnost.
Podívejme se nyní, jaké jsou negativní aspekty: 
  • Cena. Vyrobeny z kvalitního materiálu na trhu, měděné hrnce mají vyšší náklady než ostatní dostupné na trhu.
  • Hmotnost. Hmotnost měděných pánví je 8,9 kg / dm ^ 3.
  • Cínování. V případě cínového povlaku se mísa může časem zhoršovat. Tento aspekt lze vyřešit spoléháním na profesionály v oboru, kteří mohou obnošený hrnec oživit. Díky této operaci je zakoupený hrnec prakticky věčný.

Tip 5 Jak čistit měděné hrnce?

Měděné hrnce se v myčce nemyjí, protože při nepřetržitém mytí by se vnitřní ochranná fólie mohla rychleji opotřebovat. Na pocínované měděné pánve nikdy nepoužívejte houby a železné drátěnky, poškodí se. Kromě toho, pokud se vyskytují inkrustace, není nutné používat agresivní produkty, ale pouze starodávný přírodní prostředek, tj. Nechat hrnce namočit ve vodě, octě a soli. K čištění vnějšku můžete naopak použít konkrétní produkt na mosaz a měď.

Tip 6 Vlastnosti měděného nádobí a materiálu:

Kromě toho, že jsou esteticky velmi krásné, ocelové pánve jsou oceňovány pro své vynikající vlastnosti. Nejprve je dobré si uvědomit, že měď je po stříbře a zlatě nejlepším vodičem tepla. Tato funkce vám umožní dokonalou správu vaření pokrmů a drasticky sníží riziko spálení jídla.
Navíc díky svým vlastnostem měď nemění chuť jídla, a právě z tohoto důvodu můžeme najít měděný kokt ve všech nejznámějších kuchyních na světě. Toto nádobí je ideální pro přípravu neuvěřitelné rozmanitosti přípravků, jako jsou rizota, krémy nebo redukce.To je také široce používán v těstě pro jeho schopnost zahřát rychle a stabilně.
Obecně je měděný kokosový ořech ideální pro dlouhé vaření, které vyžaduje rovnoměrný a stálý přenos tepla. Protože měď zabraňuje spálení jídla, doporučuje se použití tohoto typu pánve také pro expresní recepty, které zahrnují přípravu za vysokých teplot.
Stručně řečeno, měděné kastroly jsou nejlepším řešením pro jakýkoli typ receptu. Interiéry, jednou potažené vrstvou cínu, jsou nyní složeny z ocelového plechu, což je užitečné, aby se zabránilo opotřebení po opakovaném praní.Kvalita konstrukce měděného nádobí je dražší než u jiných typů na trhu, je však třeba pamatovat na to, že tato kvalita konstrukce vylučuje možnost chemických reakcí v důsledku kontaktu mezi potravinami a teplem a zabraňuje oxidaci. v případě vysokých teplot.
Měď je díky vrstvě ocelové fólie ideální pro jakýkoli typ přípravy . Stupnice mezi mědí a ocelí je 1 až 9, takže si můžete vybrat, zda si koupíte pánve s lehkou vrstvou mědi a zbytkem konstrukce z oceli, nebo naopak úplně z mědi s ocelovou vrstvou, abyste kontakt s potravinami.
Je důležité zdůraznit, že měď není vhodná pro indukční vařiče, i když jsou na trhu konkrétní modely, jako jsou pocínované měděné pánve, které lze díky svému ochrannému cínovému povlaku použít i v tomto typu sporáku. Vždy buďte opatrní, abyste zkontrolovali, zda se na základně nevytvořil žádný nazelenalý oxidový povlak: v tomto případě je nutné znovu provést cínování.

Klikněte zde a objevte naše měděné hrnce!

Produkty, které mohou být zajímavé
Email Newsletter
Newsletter